2013. június 22., szombat

Életkilátások - akár 120 évig élhetünk!

"Nem az a lényeg, hogy meddig élünk, hanem az, hogy ameddig élünk, hogyan élünk?"
(Daniel Whiteside)

A National Geografic 2013. májusi számában izgalmas cikket olvashatunk az öregedésről, illetve a várható élettartam jelentős meghosszabbodásáról. Eszerint genetikailag nem kizárt, hogy akár 120 évig is élhessünk, ráadásul magas vérnyomás, Alzheimer kor, és egyéb, az életet megkeserítő betegségek nélkül.

Érdemes átgondolni, hogy mitől is öregszünk? Miért veszítjük el fokról fokra a vitalitásunkat, miért épülnek le fizikai és szellemi képességeink?

Ennek oka nem más, mint  a bennünket nap mint nap érő stressz.

A stressz hatására megváltozik egész testünk működése. Agyunk mindent a túlélésnek rendel alá, így sejtjeink képtelenek a számukra normális módon működni, és arra koncentrálni, hogy a lehető legjobban lássák el feladataikat, és a lehető legegészségesebb utódsejteket hozzák létre. Sőt, újra és újra átélve a ránk jellemző negatív érzelmeket, függővé válnak ezektől, és egy idő után már nem hajlandók felvenni a táplálékot, hanem a szokott helyzetek felé irányítanak bennünket. Így aztán a test lassan sorvadásnak indul, és egyre inkább beszűkült tudattal, már csak a szokott tevékenységeinket végezzük. Száműzzük a kreativitást az életünkből éppen úgy, mint a szórakozást. Esetleg különféle anyagokkal, kényszeres viselkedésekkel próbáljuk a nem kívánatos érzelmeket elnyomni.

Ha azonban különféle eljárásokkal oldjuk a stresszt, akkor ez a folyamat megállítható, sőt megfordítható. Képesek vagyunk rávenni a sejtjeinket arra, hogy regenerálódjanak, sőt megfiatalítsák egész testünket.

Az általam ismert módszerek közül a leghatékonyabb a kineziológia, ami széles eszköztárával hatékonyan segíthet abban, hogy mind testileg, mind szellemileg teljes egészségben éljük mindennapjainkat. Örömet találva életünkben éppen úgy, mint  a kapcsolatainkban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése