Mi történik az oldáson?

Sokakban felmerül a kérdés, mielőtt kineziológushoz fordulnak, hogy mi is történik a kezelésen.
Először is a kineziológiai kezelést elterjedt nevén oldásnak hívjuk, hiszen lényegéhez tartozik, hogy a negatív élményeink, érzéseink okozta blokkokat kívánjuk feloldani, hogy újra használhassuk agyunk teljes kapacitását problémáink megoldásához.

Mivel többféle kineziológiai ággal is találkozhatunk, a konkrét stresszoldó technika, illetve a tesztelt izmok eltérőek lehetnek, ám valamennyi módszerben közös, hogy a problémát, a korrekciót és az ellenőrzést egyaránt izomtesztelésen keresztül végzi a kineziológus.

Én a munkám legnagyobb részében a One Brain módszert alkalmazom, így most erről szeretnék részletesen írni.

Ha valaki eljön hozzám, akkor először egyfajta anamnézist veszünk fel, ami áll bizonyos kötelezően nyilvántartandó adatokból (név, születési idő, lakcím, stb.), illetve olyan körülményekből, amelyek az életvitelből adódó stresszeket jelentősen befolyásolják. (házasság, gyerekek, műtétek, betegségek, foglalkozás) Aztán jöhet az aktuális probléma rövid felvázolása, mindössze néhány mondatban, hiszen a részletes történetre úgyis fény derül a tesztelés során.

Ezután következik a jelzőizom kiválasztása, ellenőrzése, és bizonyos, a tesztelést befolyásoló alapvető  energetikai egyensúlyok helyrehozatala. Majd engedélyt kérünk a tesztelt teljes tudatosságától a közös munkához.

Fontos lépés annak vizsgálata, hogy a tesztelt hajlandó-e az oldás előnyeit hasznosítani az életében, majd tesztelem, hogy mekkora önkételkedés, illetve pozitív motiváció van jelen a változások megtételéhez kapcsolódóan. Izomtesztelés segítségével azonosítjuk a gátló érzelmeket, viselkedési formákat a jelenben, és ha szükséges korrekciókkal oldjuk a negatív érzelmek okozta blokkokat. Majd felderítjük, hogy mely múltbéli viselkedési mintánk okozza, hogy a jelenben nem megfelelően reagálunk, gondolkodunk.

Feloldva a blokkokat átlátjuk a múlt mintázatát, így mai eszünkkel már könnyedén hozunk új választást ügyünkben, ami elvezet ahhoz a megváltozott viselkedéshez, amit megnyugtatónak érzünk az eddig problémás helyzetben.