2012. október 1., hétfő

Belső Gyermek Meditáció



A Magyarországi Kineziológusok Szövetsége Jubileumi ülésén nagy sikert aratott a gyermekekről szóló előadásom, melynek zárása a belső gyermek meditáció volt. Az előadás után sokan kérték szóban és emailben egyaránt a szöveget. A javaslatom, hogy a szöveget a saját hangodon modd fel egy diktafonra ( a legtöbb mobilnak van hangrögzítő funkciója!), kapcsold be kedvenc meditáció zenédet, és használd! Örömmel veszem, ha leírjátok tapasztalaitokat vele. A szöveg szabadon terjeszthető a Dr. Simon Katalin Belső gyermek meditációja hivatkozással. Köszönöm szépen!



Helyezkedj el kényelmesen, csukd be a szemed, és lélegezz jó mélyen. 
Fogd meg az egyik kezeddel a homlokodat, a másik kezeddel a tarkódat. 

Lélegezz újra jó mélyen.

Érezd a tudatosságod energiáját a homlokodnál, és a múlt képeit a tarkódnál. Lélegezz mélyen. Most leengedheted a kezedet, de maradj csukott szemmel. 

Keresd most meg magadban belső gyermeki énedet. 
Nézd meg jól. Mennyi idős lehet? – Lélegezz. 
Hogy érzi magát ez a gyermek? Lehet, hogy vidámnak látod őt, lehet, hogy szomorúnak, vagy éppen dühösnek. 

Lélegezz. 

Lehet, hogy unatkozik, vagy egyedül érzi magát. 

Bármit is látsz, menj most oda hozzá, és biztosítsd arról, hogy szereted őt és fontos neked. Lélegezz. Kérdezd meg, hogy mire vágyik? Hogyan szeretné, hogy támogasd őt? Tégy meg mindent, amit kér, ha kell, vigasztald meg, öleld át és biztosítsd, hogy mindig számíthat rád. Most kb 1 percig csendben maradok. Ezalatt az idő alatt élvezd belső gyermeki éned társaságát… Játssz vele, szeretgesd, éreztesd vele, hogy örülsz neki.

…És most újra fogd meg a homlokodat és a tarkódat, köszönj el a gyermek énedtől, és biztosítsd, hogy gyakran meg fogod még látogatni. Kérd, hogy mindig jelezze, ha a támogatásodra van szüksége, vagy ha túlzottan belemerültél a munkába, és unatkozik melletted.

Most 1-től 10-ig számolok, ha 10-hez érek, nyisd ki a szemed, és légy itt újra a teremben.

1...2...3...4...5...6...7...8...9...10

Nyújtózkodj egyet, mozgasd meg a kezed és a lábad, nyisd ki a szemed, és legyél itt újra a teremben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése