2015. december 9., szerda

Adventi angyalok


Advent a várakozás ideje. A várakozásé, hogy a Karácsony fényét, a szeretet világosságát fel tudjuk éleszteni magunkban, be tudjuk fogadni az életünkbe.
Ennek a készületnek vannak belső és külső formái. Számomra ilyen külső forma, amikor mézeskalácsot vagy beiglit sütök, amikor ajándéklistát készítek a szeretteimnek vagy éppen feldíszítem a lakást.
A belső formát már jobban hajlamosak lehetünk elhanyagolni. Pedig ez igazán az, ami a Karácsony stresszeit csökkenthetné. 
Számomra ilyen belső forma az esti gyertyagyújtás az adventi koszorún, rövid ima vagy meditáció a gyertya fényénél.
Az advent időszaka tehát csodálatos lehetőséget ad arra, hogy belső hangunkkal kerüljünk kapcsolatba, meghalljuk lelkünk üzeneteit.
Ezt a készülődést szolgálják az advent idején közöttünk megjelenő angyalok is. 

Advent 1. vasárnapja


Az első vasárnap során egy kék köpenyes angyal megjelenésére számítsunk. A hagyomány szerint a kék szín a torokcsakra színe, ami belső igazságunk szeretetteljes megfogalmazásához, kimondásához ad erőt nekünk. Ez a kék köpenyes angyal arról beszél nekünk, hogy az angyalok hangja hallható. Figyeljünk oda erre a lelkünkből szóló halk hangocskára, ami a mindenki számára legfőbb jót közvetíti felénk.

Advent 2. vasárnapja


Ezen a napon piros ruhás angyal látogat el hozzánk, aki szeretetet gyűjt napsugárból szőtt serlegébe, hogy Karácsony szent éjszakáján a kis Jézust abba öltöztesse.
Ezen a héten igyekezzünk szeretetünket kifejezni egymás felé, kis dolgokkal, apróságokkal kedvében járva szeretteinknek, barátainknak.
Te kinek mutatod ma ki a szertetedet?

Advent 3. vasárnapja


Advent harmadik vasárnapján egy fehéren ragyogó tuhájú angyal érkezik hozzánk. Jobb kezében egy csodálatos erjű, különleges fénysugarat tart. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakozik a szívében, és megérinti a fénysugarával, Amitől ez a fény ragyogni kezd az emberek szemében, és elér a kezükhöz, lábukhoz, egész testükhöz. Így az emberek átalakulnak, és hasonlítani kezdenek az angyalokhoz. Ezt a fényt azonban csak az angyalok látják, és azok, akiknek szintén ott van a szemében ez a fény. Ha ott van a szemünkben ez a fény, akkor valóban megszülethet szívünkben is a Karácsony.

Advent 4. vasárnapja


Advent 4. vasárnapján egy lila palástba öltözött angyal látogat meg minket. Lantot penget és a béke dalát énekli. Ezt a dalt nem hallhatja mindenki, csak azok, akiknek szíve tiszta és tele van szeretettel. A dal hallatára ébredezni kezdenek a földbe vetett magocskák, hogy tavasszal új termés sarjadjon.
Ma este érdemes egy gyertya fényénél átgondolni, mit is várunk az idei Karácsonytól? Mi az, amiben szeretnék újjászületni? Ki az, aki felé különösen szeretnénk a szeretet gyógyító energiáját küldeni?

A várakozás örömétől mosolygós, áldott Karácsonyi készülődést kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése