2015. december 23., szerda

Az év "leg"-jei - öninterjú


Kedves Kata, így év vége felé sokan tekintenek vissza az elmúlt évükre. Szeretném, ha te is megosztanád velünk az év "legjeit".

Nagy örömmel teszem, mert ez mindig segít, hogy lezárjam az évet, és tiszta lappal lépjek tovább.

Mi volt számodra az év legnagyobb öröme?

Több tanítványomnak is született kisbabája, vagy éppen most várandós. "Kineznagyiként" ez a legnagyobb boldogságom, amikor látom, hogy jó helyre születnek a babák, és a mamák a gyakorlatban hasznosítják a kineziológia elveit. 

Melyik volt  év legnagyobb létszámú tanfolyamod?

Évek óta vezeti a népszerűségi listát az "Ugorj a békákkal" oktatói tanfolyam. Az idén 23 lelkes segítőnek adtuk meg a jogosultságot Somogyi Kriszta kolléganőmmel, hogy oktathassák a gyerekeknek ezt a csodálatos tanfolyamot. Így már több, mint 50-en végeztek nálunk 2 év alatt.

Ha már a legnagyobb szóba került, melyik volt a legkisebb létszámú tanfolyam?

Július végén tartottam egy "Szavaknál is hangosabban" (a One Brain 5. szintje) tanfolyamot, amelyen mindössze 4-en vettek részt. Ám ez a tanfolyam a legkisebb létszámú mellett a legintimebb, legbensőségesebb jelzőt is viselhetné.

Tudom, hogy magad is szeretsz tanulni, szívesen ismételed a tanfolyamokat. Melyik volt a legérdekesebb szakmai tanfolyam, amin résztvettél?

Erre könnyű válaszolni, mert nem olyan rég volt. Novemberben csatlakoztam a Syntax of life tanfolyamhoz, amelyet Anastazya Wada vezetett. Sok tanfolyamon jártam már, de ekkora változásokat talán még egyik sem hozott az életemben. Mély ügyek, nagy oldódások jellemezték, és persze sok olyan tanulság, ami a mai napig is hat az életemre.

Részt vettél-e olyan tanfolyamon is, ami nem kötődik a kineziológiához?

Igen, többön is. Főként a marketing tanulása foglalkoztatott az idén. Hogyan tudom megszólítani az embereket? Hogyan mutathatom meg nekik, hogy a hétköznapok szintjén is milyen hasznos a kineziológia. 

Térjünk rá a tanfolyamok után az egyéni oldásokra. Melyik volt számodra a legérdekesebb eset?

Dolgoztam olyan hölgyekkel, akik külföldre mentek férjhez. Az egyikük férje iszlám vallású. Érdekes volt felderíteni, hogy a "hagyományosan" párkapcsolati gondokat okozó férfi női kommunikációs gondok mellett ezekben az esetekben mekkora szerepet játszanak a vallási vagy éppen a kultúrális különbségek. Mennyivel tapintatosabban, és egyben nyitottabban kell kommunikálniuk ahhoz, hogy a kultúrális különbözőségek ne mérgezhessék meg a kapcsolatukat.

Szerencsére mindkét hölgy megnyugvásról és javulásról számolt be az oldás után.

Mi az a téma, amivel a leggyakrabban kerestek fel az idén?

A párkapcsolati gondok voltak az év vezető témái. Sok 30 feletti hölgy keresett meg azzal, hogy már nagyon szeretne párkapcsolatot, de valahogy nincsenek körülötte "normális" férfiak. 

Úgy tűnik a nagy rohanásban, a karrier építés közepette egyszerűen megfeledkezünk arról, hogy  a párkeresés is egy időigényes dolog, aztán ahogy telik az idő, ketyeg a biológiai óránk, egyszer csak pánikba esünk, és azonnal azt akarjuk megtalálni, aki jó férjünk, ráadásul gyermekünk jó apja lesz... Ez az elvárás sajnos nem mindig teljesül egyből, ami jó sok stresszt tud okozni.


Evezzünk át kicsit személyesebb vizekre! Mi volt a legszebb ajándék, amit az idén kaptál?

Itt nehéz lesz választanom, mert több is volt! Talán kettőt emelnék ki:


Az egyik a meglepetésparti, amit Zsuzsi szervezett a legkedvesebb tanítványaimmal, barátaimmal együtt a 50. születésnapomra,
a másik, amit egy 7 éves kliensem rajzolt egy oldás után a flip chart táblára. Még azóta sem töröltem le!

Mi volt a legnagyobb veszteség, ami ért?

Sajnos itt is kettő van. Márciusban elhunyt apósom, akivel mondhatom nagyon közeli barátságban voltunk. Júniusban pedig egyik kedves tanítványom vesztette el a kisbabáját. Mindkét eset nagyon megrendítő. Mégis hálás is vagyok azért, hogy ezek a csodálatos emberek életem részei lehettek. Apósomtól az önátadást tanulhattam meg, míg Pankáról mindig a küzdeni tudás és az élni akarás fog az eszembe jutni.

Zárjuk akkor azzal, hogy mi a legnagyobb büszkeséged az évben?

Erre könnyű felelnem. A legkisebb gyermekünk is sikeresen leérettségizett, és ősszel elkezdte a Műegyetemet. kisunokánk pedig az első osztály padjait koptatja.

Köszönöm szépen a beszélgetést!

Én is köszönöm, és minden kedves Olvasómnak Áldott, Békés Karácsonyt és Boldog Újévet kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése