2012. március 2., péntek

A fizikai testünk a legjobb barátunk

A földi világban a túléléshez nélkülözhetetlen a fizikai testünk. Ez a legkézzelfoghatóbb része lényünknek valóban a legjobb barátunkként működik, hiszen a nap minden pillanatában, akár ébren vagyunk, akár alszunk, folyamatosan azon dolgozik, hogy túlélésünket biztosítsa.
 
Főhadiszállása, irányító központja a kisagy, amelynek a feladata, hogy a gondolatainkat egyensúlyba hozza az érzelmeinkkel és a testi működéseinkkel.

Ha jó gondolatok vannak a fejünkben, akkor az olyan érzéseket, érzelmeket kelt bennünk, mint az öröm, lelkesedés, nyugalom, békesség, eredményesség, elégedettség. Ezeket az érzéseket a testünk is kellemes érzetként éli át, például melegség, ellazultság, bizsergés és különféle áramlások formájában.
Ha azonban negatív gondolatok járnak a fejünkben, az teljesen más érzelmeket hoz létre. Ilyen például a harag, a lázadás, az ellenségesség, a bánat vagy a magány érzete. Ezek az érzelmek természetesen egészen más testérzeteket okoznak: izomfeszültségek, görcsök, visszatartott légzés, gyomorban szorító érzés, stb.
Ha gyakran élünk át negatív érzelmeket, akkor a testünk "rászokik", és egyre inkább keresni fogja azokat a helyzeteket, amelyekben újra és újra megtapasztalhatja őket.

Vajon a pozitív érzelmekre nem lehet rászokni? 
Dehogynem, csak sajnos ez sokkal ritkábban történik meg. Pozitív érzelmek átélésénél, a test a maga normális módján tud működni. A negatív érzelmek azonban, amelyeket lenyelünk ugyan, de sem megemészteni sem elengedni nem tudunk, előbb-utóbb alacsony energia szintet, degenerálódó utódsejteket, kiegyensúlyozatlanul működő szerveket és szervrendszereket eredményeznek.

Ugyanis fizikai testünk szinte mindent képes megemészteni, érzelmeinket azonban soha!

Éppen ezért igyekezzünk megtanulni negatív érzelmeink hatékonyabb kezelését, hogy mi is támogassuk legjobb barátunkat értünk végzett tevékenységében.

Szintén hasznos szokás lehet, ha reggel ébredés után, vagy este lefekvés előtt hálával gondolunk testünkre, sejtjeinkre, szerveinkre, és a szerető válasz, a jó egészség nem marad el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése