2015. május 14., csütörtök

Helyettesíthető-e a kliens az oldásban? - A szurogátos oldásról


Nézzük meg ezen a héten Dia másik kérdését, ami egy sokat vitatott technikáról, az úgy nevezett szurogát vagy helyettesítéses oldásról szól:

"Szia Kata,

A másik kérdésem az lenne, hogy egy ismerősöm 8 éves kisfia születéskor sérült, normális iskolába jár, viszont figyelemzavaros és a barátnőm szerint hiperaktívnak titulálták. Jár fejlesztő tornákra és fejlesztő foglalkozásokra. Megkeresett, hogy megpróbálnánk e együtt a one brain módszert. Ebben az esetben is  (bár a kisfiút nem ismerem) a gyermekkel próbáljuk meg az oldást? Ha túlzottan figyelemzavaros akkor hogy kivitelezhető az 1 órát is igénybevevő oldás? Ennyi évesen lehet még anyán keresztül oldani ha nem együttműködő a gyermek? Vagy akkor anya-ügyet kell keresni?

Köszönöm szépen!
További csodás napot!
Dia"

Mit is jelent a szurogát szó? 

A szorogát jelentése: helyettesítő, helyettesítés. Tehát a szurogát oldást szó szerint "helyettesített" oldásként lehetne lefordítani.

Mikor lehet erre szükség?

Minden olyan esetben, amikor a kliens nincs tesztelhető állapotban. Ennek leggyakrabban egészségi indokai lehetnek. Pl. Magatehetetlen, ájult embernek kérnek segítséget.

Hogyan működik?

Az emberi test egyfajta elektromágneses redszer. Jelzései elekktromos jelként adódnak tovább, és az "áramkör utolsó tagjánál tesztelhetem a végeredményt. 

Ki lehet szurogát?

A szurogát tesztelés rendkívűl nagy figyelmet igényel. Gondoljatok csak arra, amit a múlt heti cikkemben a tiszta izomáramkör létrehozásáról írtam. A jó szurogát valaki olyan kell legyen, aki gyakorlott tesztelt, az izmai nem blokkolnak, és NINCS köze az ügyhöz.

A szurogát tesztelés lépései:

1. A szurogát kiegyensúlyozása
2. A tesztelt személy előzetes egyensúlyainak tesztelése és korrigálása.
3. Az oldás végrehajtása a szurogáton keresztül. Tesztelés közben a szurogát végig fizikai érintkezésben van a tesztelttel. Ha csak lehet, a korrekciót közvetlenül a tesztelt személyen végezzük el.

A One Brain módszer és a szurogát tesztelés:

A One Brain módszer nem használja a szurogát oldást.

Mi lehet ennek az oka, mikor bizony sok mindenki hasznát láthatná egy-egy oldásnak? Betegek, kómában lévők, kicsi gyerekek, csecsemők... És még lehetne sorolni, hány embernek lehetne segíteni valaki máson keresztül. Igen ám, de a One Brain módszer szíve-lelke az önmagunkért vállalt felelősség. Vagyis, mindig annak kell segíteni, azzal kell dolgozni, aki érzékeli a problémát. A fent említett esetben kinek is van problémája? A válasz kézenfekvő: az anyukának és a kisfiúnak is. Ki az, aki tudatában van a problémának? Az anya biztosan, a kisfiúról nem tudjuk. Őt bizony meg kell kérdezni: gondot okoz-e számára ez a helyzet? Akar-e rajta változtatni? Ha mindkét kérdésre igen a válasz, akkor tudunk One Brain oldást végezni vele, és a hosszú évek tapasztalata azt mutatja, hogy ebben az esetben a gyerek is együttműködik. Ha a válasz bármelyik kérdésre nem, akkor az anyát kell oldani, megkeresve, hogy ebben az ügyben mi okoz neki érzelmi stresszt.

 A One Brain egyedül a fizikailag is könnyen kivitelezhető szurogát izomtranszfer eljárást használja, ha nehezen elérhető izmokkal kell dolgozni az oldás során.

Szeretnél többet tudni a szakma csínjáról-bínjáról? Iratkozz fel hírlevelemre!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése