2014. október 14., kedd

A szerkezet/funkció haladó meglátásai - Advanced S/F insigths

Egyik kedves tanítványom keresett meg a napokban, hogy írjak a szeptemberi One Brain 11-ről, amelyen ő sajnos nem tudott részt venni.

Először is azt néztük meg, hogyan írhatnánk le egy mondatban, hogy mire is jó a One Brain módszer?

"A test-lélek-szellem integrálásával hozhatunk egy olyan választást, amivel inkább megválaszoljuk a jelenben felmerült helyzetet, ahelyett, hogy csupán a múlt mintái alapján reagálnánk rá."


Mit is jelent a szerkezet/funkció kifejezés? 

 

Kinézetünk és testfelépítésünk (szerkezetink) bizonyos ösztönös viselkedési formákat jeleznek. Ezeket az ösztönös viselkedési formákat tudattalanul használjuk kapcsolatainkban, ami sok konfliktus forrása lehet, hiszen mindenki magából indul ki, mindenkinek mást jelent a "normális" viselkedés. Ám a másik embert az alapján ítéljük meg, hogy mi mit tartunk normálisnak.

A szerkezet/funkciós ismeretek azt vizsgálják, hogy hogyan tudok úgy kommunikálni a másik emberrel, hogy megértsem őt, tudván, hogy külsőnk különbözősége alapján reakcióinkban is jelentősen különbözünk egymástól.

A One Brain 11. szintje a "Haladó meglátások a Szerkezet/Funkcióról" címet viseli. Ez a tanfolyam önmagában attól is különleges, hogy nincs még egy olyan témakör, amivel annyit foglalkoznánk hosszas tanulmányaink során, mint a szerkezet/funkciós (későbbiekben: s/f) ismeretek. Elkezdjük a 3. szinten, folytatjuk az ötödiken, és mégegyszer, most már teljes pompájában felvillan előttünk e tudás nagyszerűsége a 11. szinten.

A Haladó meglátások célja, hogy világosan "meghalljuk" a kliens metakommunikációját, amikor a problémájáról beszél, és így az ügy meghatározásának részévé tudjuk tenni. 

Gondolhatnánk, hogy a s/f egy vizuális dolog, hiszen azt látjuk, hogy valaki hogy néz ki. Ám valamennyien velünk született jellegzetességeinken keresztül viselkedünk, és ez a viselkedés mind a belső beszédünkben, mind a külső kommunikációnkban megjelenik. Tehát a szerkezet/funkciót képesnek kell lenni meghallanunk, mert ez hozzásegít minket a kliens viselkedésének megértéséhez csakúgy, mint az ügyének a megfogalmazásához.

E tanfolyam másodlagos célja, hogy azokat az oldástechnikai vagy korrekciós kérdéseket is tisztázzuk, amelyek gátolhatnak minket abban, hogy sikeresen működjünk, mint 3in1 facilitátorok. Tehát sok korrekciós bizonytalanság kerülhet itt felszínre, amelyekre szintén időt kell szánnunk, ha profiként teljes magabiztossággal akarunk dolgozni ezzel a csodálatos rendszerrel.

A fenti célokat több témakör kibontásával értük el:
  1. Hogyan használjuk a S/F-ót a kliensekkel?
  2. Az jegyek egyetemes tagadásának vizsgálata.
  3. Mi a jegyek egyetemes igazsága?
  4. A jegyek barométerének vizsgálata a tudatosság 3 szintjén.
  5. A Barométer szavainak mély megértése.
  6. Kérdések és a rájuk adott válaszok, akár az előtesztek jelentőségéig visszanyúlva.

A teljesség igénye nélkül néhány számomra kulcsfontosságú tanítás a tanfolyamról:

  1.  Valamennyien a tükörbe nézve különbözőnek látjuk magunkat, és ennek megfelelően különbözőképpen viselkedünk.
  2. Ám ez a különbözőség csak stresszhelyzetben válik üggyé, egyébként a helyzetnek megfelelő viselkedésformát választjuk.
  3. Stresszhelyzetben megtagadjuk önmagunkat, és ösztönös reakcióinkat.
  4. A választás erejét használva mindig felülírhatjuk a velünk született tulajdonságainkat, reakcióinkat.
  5. Ha nincs stressz, akkor egyensúlyban, központosítottak vagyunk. Ezt az egyensúlyt és központosítottságot támogatják a középvonali jegyeink. (intuició, telepátia, pszichés látás,eredetiség, érdeklődés)

 És végül arról, hogy mit is csinálunk akkor, amikor egy oldást elvégzünk?


Minden oldásban egy olyan hitrendszert oldunk, amibe bezáródtunk, és ami gátol bennünket a megoldás megtalálásában.

Ezt a hitrendszert megfelelő távolságból megvizsgáljuk a korregresszió során, hogy ráláthassunk, és egy új választást hozva megváltoztathassuk hozzáállásunkat az eredetihez akár csak távolról hasonló helyzetekben. Ezt a megváltozott hozzáállást, és az ezt kisérő érzést hozzuk vissza betáplálásként az oldás korából, és hasznosítjuk a jelen ügyében.

Sok sikert kívánok mindannyiunknak ebben a csodálatos munkában, akár segítőként akár segítettként veszünk részt benne!
    Vezetéknév:*
    Keresztnév:*
    E-mail cím:*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése