2014. november 16., vasárnap

Példaképeim a kineziológiában - A One brain módszer alapítói

Gordon Stokes (1929-2006)


Gordon életének és figyelmének középpontjában az emberek segítésének vágya állt. A One Brain módszerbe integrálta mindazt a tudást és kutatást, amit hosszú és termékeny élete alatt megismert. Kezdve a Thomas Gordon féle szülői eredményességi tréning hatékony kommunikációs modelljével, folytatva a Touch for Health-nél oktatási igazgatóként eltöltött időszak kineziológiai ismereteivel, valamint a perszonológiában szerzett jártasságával.

A hatékony segítés területén igazán tudta, hogy mi is a fontos, hiszen gyerekkorában maga is komoly tanulási nehézségekkel küzdött, és még amikor, mint tengerész kadét, évfolyam másodikként végzett az iskolában, akkor is csak annyit könyvelt el: "A többiek valószínűleg még nálam is butábbak..."

A diszlexiás kisfiúból és fiatalemberből az évek során nagyszerű tanár vált, aki rengeteg embernek segített egyéni és csoportos munkában élete megjavításában, és tanulási nehézségeinek megszüntetésében.

Gordon valamennyiünknek példaképe lehet, akik kineziológiai munkát végzünk, vagy a változás nehézségeivel küzdünk életünkben.


 Daniel Whiteside (1933-2013)


1983-ban csatlakozott Gordon Stokes-hoz, hogy társalkotóként létrehozzák a One Brain rendszert vagy Three in One Concepts-et a mai multidimenzionális formájában, a test, az elme és a lélek, a spiritualitás egységére fókuszálva.

Daniel 8 éves kora óta foglalkozott perszonológiával. Ez a tudomány azt kutatja, hogy az emberi külső milyen belső tulajdonságokat, minőségeket takar. Szülei Robert és Elisabeth Whiteside úttörő munkát végeztek ezen a területen, és az Egysült Államokban az első ilyen főiskolát is létrehozták. Gordon is tanult ezen a főiskolán, barátságuk ebből a korból ered.

Mielőtt csatlakozott volna a 3in1-hoz, Daniel Társszerzőként jegyzett egy regényt "Tűzistennő" címmel, írt egy bestsellert "Hogyan nyerd meg magadat és másokat?" és édesapjával együtt írták meg a "Bevezetés a perszonológiába című könyvet. valamint színészként is több filmben és videóban szerepelt.

Daniel hihetelen irodalmi, zenei és művészeti ismeretei nagyban hozzájárultak ahhoz a mély emberismerethez, amely a 3in1 concepts számára általa írt haladó tanfolyamok, (mint például a Gyemekkor, szexualitás, öregedés, Mohóság, bűntudat, Isten, Sedülőkor, érettség, szeretet, Szexualitás) szövegeiben is tükröződik.

Sokan találkozhattunk még vele 2011-ben Magyarországon. Csodálatos tudása, elfogadása, gyengédsége és nem utolsó sorban remek humora jó példa lehet mindegyikünk számára akár emberként, akár oktatóként gondolunk rá.

Boldog vagyok, hogy ismerhettem őt, és büszke vagyok rá, hogy közvetlenül tanulhattam tőle.


 Candace Callaway (1949-2005)

 

Candace 1983-ban csatlakozott Gordon Stokeshoz és Daniel Whitesidehoz, mit a 3 in 1 társalkotója.

Candace különleges szerepe a 3in1 formálásában a One Brain rendszerhez való kapcsolódásának tudatosságán, és érzékelésének mélységén alapult. Ő igazán szorosan ráhangolódott a 3in1 Concepts filozófiájára.

Nem sokunknak adódott lehetősége a vele való személyes találkozásra, hiszen mindig is előnyben részesítette a kliensekkel való egyéni oldásokat, és a hivatal fenntartásának kevésbé látványos munkáit.

Mégis az ő brilliáns ötletei és rendkívűl ihletett metafizikai meglátásai nélkül munkánknak ma nem lenne olyan multidimenzionális, mint amilyennek tapasztaljuk. Az ő nevéhez fűződik többek között a testen lévő Veselkedési Barométer és a "Természetemnél fogva..." állítások megalkotásának ötlete.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése