2014. december 30., kedd

Engedd el régit, hogy jöhessen az új! - Készülj fel hatékonyan 2015-re!

 Az év vége egy mesterséges határpont, mégis a 12 szent éjszaka időtlensége.jó alkalom, hogy számot vessünk a megelőző évvel, el tudjuk engedni annak jó és rossz hatásait, hogy készen álljunk az "új" befogadására. Sokféle módszert találhatunk annak segítésére, hogy ezt megtehessük. Én most a sajátomat osztom meg veletek, amit már több éve követek, és nekem nagyon bevált. Mindössze 1 nyugodt órára, néhány lapra vagy egy füzetre, tollra és egy csomag angyalkártyára van szükséged hozzá.

Az első lépés: 2014 lezárása

Ennek első fázisa, hogy gyűjtsd össze mindazokat a 2014 során átélt az eseményeket, meglevő kapcsolatokat kapcsolatokat, amiért hálás vagy. Fontos, hogy amikor leírod, adj egy kis időt magadnak arra, hogy át is érezd ezt a hálát. Amikor hálával tudunk gondolni egy évre, akkor újra átéljük azokat az áldásokat, amelyeket kaptunk. Ez a fázis fontos, amikor "jó" évet zárunk, de talán még fontosabb, amikor "rossz" vagy "nehéz" évünk volt.

A második fázis még mindig a számba vételről szól. Ehhez oszd ketté a lapot. Az egyik oszlop fölé a "Sikereim 2014-ben" , a másik oszlop fölé az "Ebben szerepet játszó tulajdonságaim" felirat kerüljön. Ez a rész a kedvencem! Egy igazi önbizalom bomba, hiszen a sikerek mellé mindig oda kerül néhány olyan erősségünk, amire bármikor támaszkodhatunk. Ezekre érdemes év közben is egy egy pillantást vetnünk, főleg, amikor elcsüggedünk, vagy éppen alacsony az önbecsülésünk.

 A második lépés: Tervek 2015-re


Egy amerikai egyetemen végzett felmérés szerint a végzős hallgatók 20%-ának voltak konkrét tervei a végzés utáni időszakra, és 10%-uk le is írta azokat. 10 év után megismételték a felmérést, és kiderült, hogy azok a hallgatók, akik leírták terveiket átlagosan 80%-kal többet kerestek, mint akiknek nem voltak terveik, és 50%-kal többet azoknál, akiknek voltak tervei, de nem írták le azokat. Érdemes tehát terveinket írásba foglalni legyenek azok akár szakmaiak, akár családiak. Fontos, hogy ide olyan dolgok kerüljenek, amelyekért hajlandóak vagyunk tenni.


Elengedem 2015-ben


Igaz a mondás, miszerint a saját sikereim útjában a legnagyobb akadály én magam vagyok. Így a következő pont annak megvizsgálására szolgál, hogy melyek azok a tulajdonságaim, rossz szokásaim, amelyek a terveim és a sikereim útjában állnak? Amikor év közben nem jönnek a sikerek, amikor úgy érezzük, hogy minden összeesküszik ellenünk, érdemes megvizsgálnunk ezt a listát. Melyik tulajdonságunkkal állunk saját utunkban? Mit csinálnánk másképp, ha ez nem lenne? Hogyan viselkednénk? És próbáljuk is ki! Meglepő, hogy mi mindenre vagyunk képesek, ha megszabadulunk személyiségünk túlhaladott, kinőtt vonásaitól. Megváltozik-e az eredményességünk? Naná! Tessék csak kipróbálni!


Mellettem van 2015-ben

Idejöhetnek azok a személyek és tulajdonságok, amelyek támogatnak minket céljaink elérésében, felráznak, amikor elcsüggedünk, motiválnak, amikor már feladnánk.


És a végső lépés: Angyalkártyák havi bontásban vagy kapcsolatokra - hitetlenek is elkezdhetik:)


Ez a kedvenc részem. Kétféle módon szoktam használni a kártyákat. Az egyik esetben 12 kártyát húzok az előttem álló 12 hónapra. Gondosan feljegyzem üzeneteit, majd az adott hónap elején visszatérek a laphoz és átolvasom újra az üzenetet, hogy tudatosuljon mire kell odafigyelnem. Szintén visszatérek a laphoz, ha az adott hónapban valamilyen probléma merül fel, elakadást érzek a terveimben. Ilyenkor újra olvasom a kártya leírását, és mindig találok benne egy olyan mondatot, ami tovább segít.

A másik mód, hogy a számomra legfontosabb kapcsolatokra húzok kártyát. természetesen ezeket is feljegyzem, és amikor az adott kapcsolatban merül fel gond, akkor a kártya leírása segít, hogy más megvilágításban lássam a helyzetet.

És mit tegyél, ha nincs angyalkártyád? A www.dudus.hu oldalon sokféle kártyát találsz. Válaszd azt, amelyiknek a képi világa a legközelebb áll hozzád.

A felkészüléshez türelmet és kitartást kívánok, és remélem, hogy velem tartasz az Újesztendőben is!

BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNOK MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK!

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése