2015. január 14., szerda

A One Brain kineziológiai ág 4 fontos jellemzője

1. A TEST, A LÉLEK ÉS AZ ELME EGYSÉGÉNEK LÉTREHOZÁSA


Sokféle segítő módszer van a világban, és köztük igen sok olyan, ami hatékonyan képes támogatást adni különféle problémáinkban. Nem állítjuk, hogy a kineziológia, vagy ezen belül a One Brain módszer lenne a legjobb, de azt igen, hogy mi ezt szeretjük a legjobban.

Ám a különböző embereknek különböző módszerek segíthetnek, és a következő időszakban szeretnék néhány olyan jellemzőt bemutatni, ami alapján könnyebb lehet eldönteni, ha neked is éppen erre van szükséged.

Az első legyen az, amit sokszor hallunk. A One Brain módszer vagy másik nevén 3in1 koncepció a test, az elme és a lélek egységét célozza meg.

Mit jelent ez pontosan? Nézzük meg egyenként:
1. Test: itt a fizikai testünkről van szó, ami bizony valljuk be sokat szenved attól, hogy elnyomott érzelmeinket neki kell tárolnia. Amikor már nem tud többet elviselni belőle, akkor valamilyen tünettel hívja fel a tudatos szinten elnyomott problémára a figyelmünket. Éppen fizikai testünk támogatását, kiegyensúlyozását szolgálják a minden oldásban elvégzett korrekciók.

2. Az elme: gondolkodásmódunk, "hitrendszerünk" kerül itt terítékre. Azoknak a mintáknak az azonosítása és "semlegesítése", amelyek a hozzájuk kapcsolódó erős negatív érzések miatt a jelenben is okozzák számunkra a stresszt.

3. Lélek: spirituális részünkre irányul a figyelem. Mi hisszük, hogy az ember több, mint egy gondolkodni, tanulni képes gépezet. Hisszük, hogy valamilyen céllal vagyunk ebben a világban. Amikor a lélek is egyensúlyba kerül, akkor jobban hallhatjuk hívó szavát igaz önvalónknak, megtanulhatunk hallgatni rá, és így olyan döntéseket hozhatunk, amelyekkel jobban, kiegyensúlyozottabban érezhetjük magunkat a világban.

2. BIZTONSÁGOS


Számunkra nagyon fontos, hogy a test-lélek-szellem egyensúlyával dolgozunk. Hiszen, ha ezt megteremtettük, akkor lehetőségünk,van új, hatékony viselkedést választani az ügyünkben.

Amikor dolgozunk valakivel, nagyon sok ellenőrző lépést alkalmazunk annak érdekében, hogy meggyőződjünk arról, hogy tesztelőként nem hagytunk semmi olyat figyelmen kívűl, ami a kliensünk számára lényeges, és egyensúlyi álllapotban engedhetjük el a hozzánk fordulót.

Így könnyebb számára megvalósítani azt a célkitűzést, amivel dolgoztunk.
Az oldás végén kapott házi feladat is azt a célt szolgálja, hogy kliensünk hosszú távon megőrizhesse jól-létét, és megtapasztalja, hogy ő is tehet azért, hogy jobban legyen.

3. GYENGÉD

Mit jelent a gyengédség, ha van egy problémám?

Amikor gyengéden közeledünk a problémánkhoz, akkor nem erőltetünk semmit, nem akarunk görcsösen egy bizonyos eredményt egy bizonyos módon elérni. Megengedjük magunknak, hogy többféle hozzáállást is megvizsgáljunk. Akár még azt is, hogy elengedjük a célunkat és más, számunkra hasznosabb, kellemesebb célok irányába fordítjuk energiáinkat. 

Amikor finoman közeledünk ügyünkhöz, akkor kapcsolatban maradunk vele, míg a gyengédség hiánya a kapcsolódás megszakadásához vezet, ami két tünetet eredményezhet: vagy egyáltalán nem foglalkozunk az ügyünkkel, vagy csak nagy kínok árán férünk hozzá, mindannyiszor átélve azokat a fájdalmakat, amelyeket a múltban is átéltünk már.

Mit jelent tesztelőként a gyengédség?

  1. Nem erőltetek a kliensemre megoldásokat. Nem adok tanácsot, mert tudom, hogy a tanácsok az én élettapasztalatomból származnak, és elmondásuk elválasztaná kliensemet attól, hogy önmagára hagyatkozva találja meg a választ.
  2. Gyengéd érintéssel tesztelek. A tesztelésnél félreteszem a saját elvárásaimat, amit a kliensem személyéről vagy problémájáról táplálok, és csak az izomválaszára figyelek.
  3. Gyengéden kommunikálok, használva az értő figyelmet, megadva számára választási lehetőséget, és azt, hogy ő egyre jobban értse a problémáját, saját magát és a lehetséges válaszait.

4. KLIENS KÖZPONTÚ, KLIENS ÁLTAL VEZETETT

Az oldások során az izomtesztelést használjuk arra, hogy a folyamat a kliensük számára legjobb módon menjen végbe, hogy mindent számára fontos dolgot figyelembe vegyünk. Ebbe beletartozik az is, hogy nem csupán az általa tudatosan tudott információkra szorítkozunk, hanem az izomtesztelés segítségével képesek vagyunk feltárni a tudatalatti tagadásait és elkerülései éppúgy mint a testi szint sejtmemóriában rögzült viselkedési mintáit.

Oldás közben a tesztelő figyelme 100%-osan a tesztelt személyre irányul. Igyekszünk teljességében megérteni az általa hozott ügyet, azt végig szem előtt tartani, és a visszajelzések által segíteni az információk összekapcsolását, a tisztán látást, az új hozzáállás megtalálását.


Kívánom, hogy minél többen megtapasztalhassátok ennek a munkának a szépségeit akár kliensként, akár segítőként használjátok.

Ha szeretnél még több információt a módszerről, tanfolyamokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!


E-mail cím:*
Keresztnév:*
Vezetéknév:*
Végeztem One Brain tanfolyamot:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése