2015. április 29., szerda

Mondd mi a rangod, és megmondom mit taníthatsz! - Avagy ki milyen tanfolyamokat taníthat a One Brain rendszerben


Sajnos, az utóbbi időkben többször találkoztam olyan hallgatókkal, akik "jogosulatlan oktatás" áldozatai lettek.

Mit is jelent ez?


A One Brain / 3in1 concepts rendszerében szigorúan szabott rendje van annak, hogy ki milyen tanfolyamot, melyik szintet oktathatja. Ez a rendszer sokat ad a minőségbiztosításra. Az oktatóknak, konzultánsoknak rendszeresen kell továbbképzéseken, "up date"-eken részt venni, mielőtt oktatóvá válunk, tanfolyamokat kell ismételnünk akár többször is, hogy megszerezhessük a megfelelő jogosultságokat.



A tanárválasztás lehetősége és felelőssége a hallgatóké. Sajnos, ha jogosulatlan oktatónál végeztél tanfolyamokat, a legtöbb kineziológiai ág, köztük a 3in1, nem ismeri el a tanfolyamot. Ez így pénzkidobás és időpazarlás is egyben. Légy körültekintő az oktató megválasztásában!

Hogy megy ez a One Brain rendszerében?


Ki, mit taníthat?


Az első fokozat az instructor, más szóval az oktatói fokozat. Ezzel ma a One Brain 1-4 szintjét lehet tanítani, valamint a következő egynaposokat (ha ő maga elvégezte): 
  • Oldással: Barométer a testen, Attitűdök oldása, Az élet változik, Várakozó kilók 1. rész, Írói blokkok;
  • Nyilvánosság felé: Attitűdök oldása, Az élet változik, Várakozó kilók 1., Stressz nélküli tanulás, Mi a fókuszod?
A második fokozat a haladó instructor vagy haladó oktató fokozat. Ezzel kezdetben a One Brain 5-6. szintjét, később gyakorlattal és egyéni pályázat alapján a One Brain VII. szintjét lehet tanítani. Ezen kívül a Haladó tanárok az instructori fokozat egynaposain kívűl még oktathatják a megállapodásuk szerint a Várakozó kilók 2. rész, Tanulási nehézségek oldása, Visszaélés, erőszak és Központosított én minitanfolyamokat.

A harmadik fokozat az Advanced Trainer / haladó tréner fokozat. Ezek az oktatók a megállapodásukban foglaltaknak megfelelően oktathatják a One Brain 8. 9. 10. fokozatát. Nem biztos, hogy mindegyikük mindent, kérdezz rá a jelentkezésnél!

A negyedik fokozat a Faculty / fakultás. Ők oktathatják a fent felsorolt tanfolyamok mindegyikét, és azokat, amelyek a megállapodásukban szerepel még.

Bizonyos egynaposok oktatása külön végzettséghez, vagy felhatalmazáshoz kötött. Kérdezz rá a jelentkezésnél az oktatóra, hogy van-e neki megfelelő jogosultsága az adott tanfolyamhoz!

Hol tudod ellenőrizni a jogosultságokat?


 A 3in1 honlapján kereshetsz országok szerint mind felhatalmazott segítőt (konzultáns facilitátort, mind jogosult oktatót. Itt a "rangjukat" is láthatod.


Az ellenőrzés lépései:


  1. Keress rá a 3in1 honlapján a kiszemelt oktatóra. 
  2. Ha még mindig bizonytalan vagy, hogy oktathatja-e a választott tanfolyamot, kérdezz rá bátran a jelentkezés előtt. 
  3. Ne felejtsd el, hogy a te pénzedről és a te feleősségedről van szó.


Mit kell kapnod egy sikeresen elvégzett One Brain tanfolyam után?


A jogosulatlan oktatás egyik "gyanús" jele, hogy a tanfolyam után nem kapod meg azokat a bizonyítványokat, amelyek járnak neked. Nézzük meg, hogy minek kell meglennie, ha egy One Brain tanfolyamot elvégeztél?

  1. A tanfolyamot az oktatónak be kell írnia az Útleveledbe. 
  2. Az útlevelet az oktatónak alá kell írnia és le kell pecsételnie. A pecsétnek érvényesnek kell lennie az adott évre!
  3. A tanfolyam után pár nappal/héttel emailen kapnod kell egy oklevelet a tanfolyam elvégzéséről a 3in1-tól. A papír alapú oklevél megszűnt a rendszerben, nem érvényes. 
  4. Probléma esetén először keresd az oktatót, hiszen más, hétköznapi oka is lehet annak, ha valami kimaradt, nemcsak a jogosulatlan oktatás.
  5. Konfliktus vagy tisztázás miatt írhatsz a main(kukac)3in1.us címre.



Ti találkoztatok-e már ilyen gondokkal? Várom hozzászólásaitokat a kommentek között.

Ha hasznosnak találtad ezt a cikket, küldd el barátaidnak, oszd meg a facebookon vagy a google+on!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése