2015. november 19., csütörtök

Ha oldásra mész: 3 tipp a felkészüléshez


Nemrég írtam arról, hogy hogyan őrizheted meg egy kineziológiai oldás hatását sokáig. Itt olvashatod el.

Most nézzük meg, hogy mit tegyél az oldás előtt, hogy hatékonyan dolgozhass együtt a kineziológussal.

1. Hangolódj rá az oldásra!


Már az oldás előtt szánj rá 5-10 percet, hogy átgondold: mi okoz számodra gondot? Mi az, amit meg szeretnél változtatni az életedben? Mi az, ami stresszt okoz a számodra?
Vizsgáld meg, hogyan érzed magad, amikor az ügyed előkerül? Mit szeretnél ehelyett érezni inkább?

2. Hozd magaddal az érdeklődésedet!


A kineziológia a tested jelzéseivel dolgozik. Fontos, hogy tudatosítsd: az oldás folyamata egyfajta különleges párbeszéd önmagaddal, olyan részeiddel, amelyeknek működése, vágyai, kívánságai nem tudatosak a számodra. Ám fontos megértened, hogy mit szeretnének ezek a részek, mert akkor tudsz hatékonyan fejlődni, változni, tanulni az ügyedben. A kineziológus az izomtesztelésen keresztül a tolmács szerepét tölti be a tudatos és nem tudatos részeid között. A teljes kép ismeretében tudsz valóban tudatos választ találni a problémádra.

3. Bízz a folyamatban! 


Sokan vallják szkeptikusnak magukat a kineziológiával kapcsolatosan. Ez teljesen elfogadható, ám aki nem bízik ebben a módszerben, az jobb, ha más segítséget keres magának. A bizalom alapvető feltétel a munkához, és nagymértékben lassítja a változást, rontja a munka hatékonyságát, ha akár a segítővel nem alakul ki egy bizalmi kapcsolat, akár a módszerben nem bízol. Nézz utána, olvass róla, és akkor fordulj kineziológushoz, ha bízol benne, hogy segíteni tud neked. Csak az, hogy a barátnőd vagy a feleséged ajánlotta nem elegendő a hatékony munkához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése