2016. június 1., szerda

Elkerülés és megtagadás - Emlékezz igaz önvalódra!


Kisgyermekként még emlékszünk magunkra. Tudjuk mi érdekel, mit szeretnénk, mit pedig nem szeretnénk enni, játszani, tudni. Érezzük, hogy az élet öröm, és még ha nehéz helyzetbe is kerül a család, vagy éppen tragédiát élünk át, kifejezzük a dühünket, a fájdalmunkat, és túllépünk az eseményeken, képesek vagyunk a jelen pillanatra fókuszálni.

Ám, ahogy felnövünk, az alkalmazkodási folyamat során megtanuljuk megtagadni igaz önmagunkat, megtanuljuk, hogy nem vagyunk elég jók, hogy bezzeg a szomszéd Piroska az igazán szófogadó, engedelmes és "jó kislány". 

És mi is megpróbáljuk. Annyira vágyunk a szeretetre, az elimerésre, hogy bármi is legyen a mi utunk, a mi vágyunk, megpróbálunk "Piroskává" válni. 

Néhányunknak, főleg a lányok közül, sajnos sikerül is. Elrejtjük magunkat, és sikeresen eljátsszuk az elvárt szerepet. Meg is kapjuk érte az elismerést: "Látod, megy ez neked!". Persze megfizetjük az árát kamatostul. Elfeledjük igaz önmagunkat, elfelejtjük, hogy mi okoz örömöt számunkra, hogy miért vagyunk itt.

Sokan nem akarnak azonban "Piroskává" válni, ellenállnak a nyomásnak, de, sajnos, ők sem járnak jobban! Ők azok, akik lázadóként végzik, és szintén elefeledkezve magukról, az energiáikat abba fektetik, hogy dühösen bebizonyítsák: "Nem vagyok Piroska! Sőt, senki olyan sem vagyok, aki engem Piroskává akart tenni!"

A lázadók és az elrejtőzők egyaránt elveszítik magukat, az életükre és a valós igényikre való ráhangolódást, a kapcsolatokban való egyenlőséget és felelősségvállalást. Megtagadva önmagunkat elkerüljük a változást és a változtatást. Belebonyolódunk önigazolásainkba, és végsősoron nem éljük meg azt az életet, amire vágyunk.

A megoldás csupán az lehet, ha feladva rejtőzködésünket és ellenállásunkat hajlandóak vagyunk igaz önmagunkká válni.

Legyen ez a nap az, amikor visszatalálsz önmagadhoz, amikor elkezded keresni azt a halk belső hangot, ami az örömök és a jól-lét felé akar vezetni! Állj félre ma az utadból, légy ma az igazi önmagad, és hagyd, hogy intuíciód hangja megszólaljon benned.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése