2016. szeptember 6., kedd

Csak megadott sorrendben végezhetők el a 3 in1 tanfolyamok?


Nemrég ezzel a  kérdéssel keresett meg egy leendő tanítványom: "Ha én a 4. tanfolyamot már most szeretném elvégezni, még a 3. szint előtt, lehetséges-e?"

A rövid válasz erre a kérdésre: sajnos, nem.
A hosszabb választ némi indoklással alább olvashatod.


A kineziológiai ágak közül talán a 3in1 Concepts vagy One Brain módszer rendelkezik a legkomplexebb és leghosszabb képzési úttal.

A képzés során a hallgatók több, mint 350 órás képzésben sajátítják el a szakma csínját-bínját. A tanfolyamok során váltakoznak a technikaibb jellegű és az önismeretre, emberismeretre fókuszáló kurzusok, ám minden egyes alkalommal végzünk oldásokat, hogy tisztítsuk a saját ügyeinket, és gyakoroljuk az oldási menetet.

Az egyes tanfolyamok anyagáról bővebben írtam itt, így most inkább a sorrendiséggel foglalkoznék. A sorrend lényege didaktikailag, hogy a hallgatók már az elejétől kezdve könnyedén átláthassák az oldási folyamatot, és kezdetben ugyan még egyszerű, ám nagyon is hatásos módszerekkel, mielőbb el tudjanak kezdeni gyakorolni. Hiszen a gyakorlattal fejlődik az izomtesztelés képessége, az oldási folyamat rutinná válik, a korrekciók automatikusan "gyakorlódnak".  (Ha már végeztél tanfolyamot, és érdekelne egy hatékony gyakorlási rutin kiépítése, akkor itt elolvashatod a javaslataimat.)

Aztán, ahogy fejlődik a tesztelési képesség, gyakorlottabbá válnak a hallgatók, jönnek a komplexebb kivitelezésű, többlépéses, ám az energiákkal finomabb szinten dolgozó eljárások. Fokról fokra többet ismerünk meg az emberi jellemről, a problémáink okairól, és a kapott oldások jócskán hozzásegítenek bennünket ahhoz, hogy tisztábban lássunk mások ügyeiben is.

A sorrendnek tehát nemcsak oka, hanem célja is van. Mégpedig az, hogy fokozatosan többet látva, alapos tudással, önismerettel, üzleti elképzelésekkel rendelkező segítők kerüljenek ki a képzésből, akik hatékony kommunikációval, gyengéden, önmagukért felelősséget vállallva segítik a hozzájuk fordulókat.

Ha szívesen megismerkednél ezzel a módszerrel, hamarosan megteheted az őszi kezdő tanfolyamom keretében. A tanfolyamról bővebben olvashatsz itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése