2012. február 15., szerda

"A növények boldog lelke" - avagy Bach virágterápia 1.

Dr. Edward Bach angol orvos már 7 éves korában elhatározta, hogy egy új, és gyengéd gyógyítási eljárást fejleszt ki. Sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz könnyű álmát megvalósítania, hiszen fiatal emberként nehéz fizikai munkával kereste kenyerét a családi öntő műhelyben.  




A gyógyító azonban mindenütt gyógyító marad! Folyamatosan figyelte a sajnos nem ritkán megbetegedő munkásokat, és azokat a sokszor durva, embertelen beavatkozásokat, amelyekkel az akkori orvostudomány gyógyította a betegeket. Amikor végre összegyűjtötte a rávalót, Londonba ment, hogy kitanulja az orvostudomány csínját-bínját. Sebészként végzett, ám később inkább az immunológia, és az akkor nagyon divatos homeopátia érdekelte. Rákbetegségéből felgyóg
yulva, végül a növények világában találta meg azt a gyógyító erőt, amelyről gyerekkora óta álmodott.
A természetet járva, saját magán kísérletezve talált rá arra a 38 gyógyító virágra, melyekre csodálatos terápiás rendszerét alapította.

 Ennek a rendszernek az alapvetései a következők:

  1. Az egészség minden embernek veleszületett joga. Ha a személyiség a lélekkel összhangban cselekedne, akkor az ember erős, energikus és boldog volna.
  2. Betegség akkor keletkezik, ha a személyiség nem hallgat a lélek útmutatására, vagy vét az "egység elve" ellen. Ez utóbbi akkor következik be, ha valaki megkísérli rákényszeríteni akaratát a másikra.

A gyógyítás lépései:

  1. Felismerni a negatív reakció mintákat;
  2. Értékelés nélkül elfogadni ezt a helyzetet;
  3. Ismerjük fel a negatív reakció mintákhoz tartozó virágesszenciákat, és erősítésül vegyük be azokat;
  4. Az esszenciák hatására könnyebb nézőpontot váltani, és visszatérni belső irányításunkhoz.
  5. Negatív reakció mintáinkat harmonizáljuk megváltozott viselkedésünk által.
A folytatásról itt olvashattok.
A következő Bach virágterápia tanfolyam időpontját ide kattintva láthatjátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése