2012. november 14., szerda

Depressziós vagyok - avagy sötéten látom a világot

A magyar pszichiátriai társaság elnöke egy 2012. októberében tartott sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy a magyar lakosság kb. 1/3-a szenved különböző fokú depressziós tünetektől. Ez az enyhébb szorongásos formáktól a súlyosabb, akár öngyilkossági gondolatokkal is terhelt állapotokig terjedhet. Mivel egyre hosszabbak az éjszakák, és egyre rövidebbek a nappalok, még azok is energiátlanabbnak, nyomottabbnak érezhetik magukat, akik nem számítanak a depressziósok közé. Akik hajlamosak erre a betegségre, azoknál pedig ebben az időszakban a tünetek súlyosbodására lehet számítani.  

A depresszió leggyakoribb tünetei:

  1. Tartósan rossz hangulat
  2. Alacsony önértékelés
  3. Alvászavarok
  4. Koncentrációs zavarok
  5. Állandó fáradtság érzet
  6. Halállal, öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok
  7. Reménytelenség érzet
Ha ezeket a tüneteket tapasztaljuk magunkon vagy szeretteinken, fontos, hogy segítséget kérjünk, és  azonnal kezdjünk valamilyen önsegítő eljárásba is. 
Szeretném bemutatni, hogy a One Brain módszeren belül milyen önmagunk megsegítésére való eszközökre támaszkodhatunk.

Kineziológiai önsegítő technikák:

 

Az első dolog, hogy használjuk ki a fény stimuláló erejét. Ehhez kiválóan megfelel, ha egy kisméretű elem lámpával megvilágítjuk a két szemöldök közötti területet.


Szintén remek segítség lehet, ha elvégezzük a következő akkupunktúrás pontok masszírozását:
Tartsuk egyik kezünket mindig a köldökön, miközben másik kézzel  dörzsöljük a vese meridián 27-es pontjait, (közvetlenül a kulcscsont alatt a szegycsont mindkét oldalán.) az alsó és felső ajkakat, majd a farkcsontot. Utána ismételjük meg a folyamatot a másik kezünkkel. Ez a gyakorlat csökkenti a félelmeket, a szorongást.
Jó, ha az érzékszerveink bekapcsolása által tudatosan a jelen pillanat átélésére késztetjük magunkat. Nézzünk szét a környezetünkben, és tudatosítsuk magunkban, hogy mit látunk. Szippantsunk bele a levegőbe, és érezzük a bennünket körülvevő illatokat. Füleljünk, milyen hangokat hallunk? Érezzük, milyen íz van a szánkban? Érezzük, hogyan simul a ruha a testünkre.

Jó segítség a testi és lelki immunitásunk erősítésére, ha csecsemőmirigyet (mellkas közepén található) és a lépet egyszerre megütögetjük határozottan 19-szer.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése