2013. január 30., szerda

"Anövények boldog lelke..." - avagy Bach virágterápia 3. rész

A tizenkét gyógyító virág - 1. rész:

Bach doktor elsőként a "tizenkét gyógyítónak" nevezett virág-csoportot fedezte fel, melyekről azt mondta előadásában, hogy "képesek mindenfajta betegség meggyógyítására."
Nincs semmi jelentősége a gyógyulás szempontjából, hogy mely testrészünk beteg, vagy milyen régóta kínoz bennünket a betegség. Ezek a gyógyszerek lényünk legmélyéig hatolva harmonizálják személyiségünket lelkünkkel, spirituális részünkkel. Hiányosságaink tizenkét különböző állapotban nyilvánulhatnak meg, melyeket tizenkét személyiségtípusként is számon tartanak. A tizenkét állapotot, és a hozzátartozó szereket az alábbiakban olvashatjátok. Asztrológusok figyelmébe ajánlom, hogy ez a tizenkét személyiség típus a tizenkét Hold jeggyel kapcsolódik, ám nem maradtak meg Bach doktor feljegyzései, hogy melyik típus, melyik Hold jeggyel áll kapcsolatban. A témát kutatásra ajánlom.
  1. Gyengeség - Kisezerjófű: Gyenge energiaállapotokra jó. Olyanoknak, akik mindenáron békét akarnak, és még betegen is képesek másoknak segíteni. Szelídek, alázatosak, emiatt sokszor kihasználják őket. A lélek fejlesztendő erénye: az erő.
  2. Kétségbeesés - Napvirág: Nagy veszély, kétségbeesés idején elsősegélyszerként kiváló. Rémült vagy pánikba esett betegeknél, amikor minden remény elveszett. Idegösszeroppanás, öngyilkossági veszély, reménytelen depresszió. A lélek fejlesztendő erénye: a bátorság.
  3. Félelem - Bohócvirág: Betegségtől, balesettől, tömegtől, egyedülléttől, zajtól való félelem esetére. A lélek fejlesztendő erénye: az együttérzés.
  4. Szenvedés - Apróbojtorján: Azoknak, akik nem képesek lelki békét találni, ám szenvedésüket mosoly mögé rejtik. Gyakran derűs emberek, akik a legnagyobb tréfamesterek. Sokuk alkoholban vagy drogokban kereshet menedéket. Nagyon bátrak, szenvedéseikkel csak végső esetben terhyelnek másokat.A lélek fejlesztendő erénye: a belső békesség.
  5. Határozatlanság - Egynyári szikárka: Képtelen eldönteni, hogy mit is akar, mert hol az egyik, hol a másik lehetőség tűnik jobbnak. Tüneteik vándorlóak, ingadozóak lehetnek. Hangulatuk is gyakorta ingadozik. Beszédükre a hirtelen nagy gondolati ugrások, témaváltások jellemzőek. A lélek fejlesztendő erénye: az állhatatosság.
  6. Közönyösség - Iszalag: álmos, tehetetlen, részvétlen állapot, a beteg elveszíti érdeklődését. Csak a felét hallja annak, amit mondanak neki. Gyakran álmodozók, lélekben máshol járnak, nem tesznek erőfeszítéseket céljaik eléréséért. Csendesek, szelídek, de nem találnak örömöt az életben. A lélek fejlesztendő erénye: a szelídség.
Legközelebb a következő lelkiállapotokat vizsgájuk: túlhajszoltság, önkételkedés, csüggedés, lelkesültség, türelmetlenség, távolságtartás.A cikket ide kattintva olvashatod.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése