2013. február 4., hétfő

"A növények boldog lelke..." - Bach virágterápia 4. rész

A tizenkét gyógyító virág - 2. rész

Katáng
"E gyógyszerek egész lényünket harmonizálják, és sokszor olyan életörömet, gondtalanságot, és a félelemnek olyan fokú hiányát képesek előidézni, amit korábban soha nem tapasztalhattunk meg." /Dr. Edward Bach/
Akkor lássuk tehát a tizenkét gyógyító csoportjának következő tagjait. (Az első hatról itt olvashattok.)

  • Túlhajszoltság - Katángkóró:Még betegen is másokkal törődnek. Túlbuzgón akarnak szívességet tenni másoknak. ez az állapot nem hagy békét a betegnek, és egyben túl is terheli. Néha önsajnálat vesz erőt rajtuk, kihasználtnak és elhanyagoltnak érzik magukat, akikel nem törődik senki. A fejlesztendő erény. a feltétel nélküli szeretet.
  • Önkételkedés - Kékgyökér: Túl könnyen befolyásolható emberek, túlságosan függenek mások tanácsaitól. ha betegek, megvannak győződve róla, hogy az alkalmazott gyógymód meggyógyítja őket - egészen addig, amíg másikról nem hallanak... Nem bíznak saját egészséges ítélő képességükben. A fejlesztendő erény: a bölcsesség.
  • Csüggedés - Tárnics: Azoknak, akik könnyen elcsüggednek, mindennek a sötét oldalát látják, pesszimisták. hajlamosak önmaguk elbátortalanítására, nehezen veszik észre a javulást, megrémülnek egy enyhe visszaeséstől is. A fejlesztendő erény: a megértés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése