2013. március 3., vasárnap

Testi-lelki megújulás - tavaszi méregtelenítés


Hallottál már arról, hogy minden ősi kultúra és vallás ismerte a tavaszi böjt, megújulás fontosságát? Esetleg te magad is fontolgatsz ilyesmit? Ha igen, alábbi írásomban ehhez szeretnék néhány tippet adni.

A tél során megevett rengeteg fehérje, nehéz étel, kevés mozgás kedvez a méreganyagok felhalmozódásának. Ilyenkor elnehezedünk, egyre több élénkítőszert kívánunk, rosszabbul alszunk, és mind szellemileg, mind fizikailag lelassulunk, ellustulunk. Néha még a tél végi, tavasz eleji depresszióban is nagy szerepe van az elsalakosodásnak. És, természetesen, az sem ritka, hogy felszedünk pár kilót.

Testünknek jó segítséget ad, ha néhány napig gyümölcs- és zöldségleveken élünk, amit kevés teljes kiőrlésű rozskenyérrel vagy főtt barna rizzsel egészítünk ki. Fogyaszthatunk mellé tisztító gyógyteákat, mint gyermekláncfű gyökér, csipkebogyó, csalán, citromfű. Ám a napi 2-3 liter víz fogyasztása nélkülözhetetlen a "nagy takarításnál".
Mindennap mozogjunk legalább fél órát a friss levegőn, és aludjunk eleget.

A test mellett a lelkünknek is nagy szüksége van a lenyugvásra.  Legjobb, ha böjtünk idejére kikapcsoljuk a híreket, felzaklató műsorokat, újságokat és csökkentjük az facebookon eltöltött időt.
Így maradhat időnk önmagunkra, mait naplóírással, lelkileg felemelő olvasmányokkal, filmekkel tölthetünk ki. Fontos, hogy végezzünk relaxációs gyakorlatokat, meditáljunk rendszeresen, hogy lelki mérgeinktől is megszabadulhassunk.

Jó segítséget jelenthetnek a méregtelenítésnél a Bach virágesszenciák. A Vadalma (10) a testi-lelki megtisztulást, a Jerikói Lonc (16) a régi minták/salakanyagok elengedését segíti, a Diófa (33) esszenciával pedig a megújulásunkat támogathatjuk.

Így felfrissülve testileg és lelkileg is készen állunk az új esztendő ajándékainak befogadására. Ehhez kívánok mindannyiunknak kitartást és örömteli tisztulást.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése