2013. április 23., kedd

Trauma csökkentés = rezgésszint emelés




 Mindannyiunk számára megvan az a rezgésszint, energia szint, ahol testünk, sejtjeink optimálisan működnek. Ettől a rezgésszinttől való eltérés tartósan nem lehetséges anélkül, hogy a testünk kárt ne szenvedne ettől.

Ha valamilyen trauma ér bennünket, akkor az energiaszintünk lecsökken. „Magunk alatt vagyunk.” „Sötéten látunk”. És ez nemcsak amolyan "szó mágia", hanem neurológiai valóság!!! Hiszen a tobozmirigy, ami a napi ritmusunkat koordinálja, és az agyalapi mirigy, ami testi működéseink karmestere, egyaránt érzékenyek a fényre, függetlenül attól, hogy ez a külső fény hiánya a téli időszakban (téli depresszió!) vagy a belső fény hiánya az évkör bármelyik szakaszában. Természetesen, ilyen „sötét helyzetben” testünk is nehezen, lassan működik, amit a „nyomott vagyok”, „levert vagyok”, „fáradt vagyok” kifejezésekkel írunk le.

A sejtek szintjén ez azt jelenti, hogy a receptorok mozgása, tánca megváltozik, aminek az lesz az eredménye, hogy megváltozik az alakjuk is. Így már a tápanyag molekula nem illeszkedik a „zárba”, a sejt akkor is éhezni fog, ha a környezetében bőségesen vannak tápanyag molekulák. Illetve a kiválasztási folyamatok sem mennek végbe megfelelően, egy mérgezési folyamat áll be. Tehát a stressz, a feloldatlan traumák a valódi okai az öregedésnek! A testünk jóval hosszabb időre van tervezve, mint amennyi idő alatt mi elhasználjuk. Érdemes tehát visszatérni normális regésszintükhöz, ha azt tapasztaljuk, hogy megtépázták energiáinkat az élet viharai.

Mit tehetünk?

  1. Használjunk esszenciákat. Trauma esetén a legjobb, ha a Bach féle elsősegély cseppet (rescue) szedjük. Minél intenzívebb a negatív érzelem, annál gyakrabban alkalmazzuk. Akár 2-5 percenként is bevehetünk belőle. Ez az esszencia szerencsére már a nagyobb patikákban kapható.
  2. Alkalmazzunk szimbólumokat. Az egyik legegyszerűbb a végtelen jel. Ez a ciklusokról szól, és arról, hogy hibáinkból tanulva hogyan változtathatjuk nagy kudarcunkat nagy sikerré. Belerajzolhatjuk a fürdővizünkbe, kitehetjük a képet magunk elé vagy a fájós testrészre rajzolva is csillapíthatja a fájdalmat.
  3. Tudatosan hordjunk energetizáló színeket. A fehér, a lila jó hatású, ha védelemre van szükségünk, a zöld és a rózsaszín, ha több szeretet kellene, a piros, ha földelni akarjuk magunkat.
  4. A hangrezgéseket is felhasználhatjuk. Hallgathatunk olyan zenéket, amelyek örömmel töltenek el bennünket, vagy elmehetünk pl. egy hangmasszázsra.
  5. Jól működnek a különféle meridián kopogtató eljárások is. (AFT, EFT)
Ha néhány napon belül nem érzünk enyhülést a tüneteinkben, akkor mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni. Jó segítséget adhat ilyenkor a kineziológiai kezelés, hiszen segítségével könnyebben rálátunk azokra a mintáinkra, amin változtanunk kell az adott helyzetben, hogy jobban érezhessük magunkat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése