2015. június 10., szerda

Ha nem jön össze a baba


Azt mondják, hogy egy nő két dologért tesz meg mindent: Azért, hogy legyen gyermeke vagy azért, hogy ne.

Az egyik legősibb vágyunk, hogy továbbadhassuk az életet. Mi, lányok sok esetben már kiskorunktól készülünk rá. Ringatjuk babáinkat kezdetben, aztán amikor nagyobbacskák vagyunk nem álljuk meg, hogy rájuk ne mosolyogjunk, kamaszként szívesen játszunk velük, vigyázunk rájuk vagy egyszerűen csak ölbekapjuk őket, ha úgy hozza a sors.

A mai világban a gyermekvállalás kitolódott az időben. Sok évbe telik, amíg elvégezzük iskoláinkat, megtaláljuk a megfelelő párt, megteremtjük az egzisztenciális alapokat. Addig azért fohászkodunk, hogy NE jöjjön a gyerek. Ha mégis jön, törésként éljük meg, sőt manapság a váratlan gyerekek abortuszra kerülhetnek.

Másrészt pedig, amikor már ott lenne a lehetőség, rettegünk, hogy kifutunk az időből, mert 30 felett vagyunk és még nincs párunk. Vagy éppen van már párunk, van már egzisztenciánk, de mégsem jön össze a baba.

Természetesen a kineziológia nem foglalkozik a tünetekkel. Manapság számtalan természetes és mesterséges támogatás áll rendelkezésre mindazoknak, akik kezeltetni szeretnék meddőségüket. Mi az érzelmi stressz oldásával foglalkozunk. Tehát ebben a cikkben is azt fogom megvizsgálni, hogy milyen típusú érzelmi stresszeket okozhat, ha nem akkor jön a baba, amikor szeretnénk.

Nem "gombnyomásra"...


Fogyasztói társadalomban élünk, és hozzászoktunk, hogy minden elérhető számunkra, amit csak akarunk, pont akkor, amikor akarjuk. Ám a gyerekvállalás más tészta... Hitem szerint nem csak biológiai effektus a fogantatás, hanem nagyon spirituális történés is. Mi van, ha mi készen állunk, de gyermekünk számára nincs még itt az idő? Ha belegondolok, hogy az asztrológia kapcsán a születési perc is számít, akkor egy eljövendő születésnél egyáltalán nem mindegy, hogy melyik évben vagy melyik hónapban jön világra gyermekünk. Tisztelnünk kell az ő akaratát is. Egy ismerős házaspárnál az első gyermek könnyedén megfogant, nem volt semmi gond. Ám a testvérke sehogy sem akart összejönni. A szülők végül letettek róla, élték az életüket, mjad 12 évvel később "véletlenül" megfogant Lacika. (A név és korkülönbség kitalált, a történet nem!:))

Az érzelmi stresszokozók


Először is sokan önmaguk elé állítanak egy mércét, mondván most már 30, 35, 40 éves elmúltam, kifutok az időből. Emögött ott van az a félelem teli hitrendszer, hogy soha nem lehet gyermekem. Miközben pl. az én nagymamám 1961-ben 44 évesen szülte utolsó gyermekét, amikor sem őmaga, sem senki más nem számított már nála gyermekáldásra.
Ha úgy érezzük, eljárt felettünk az idő, akkor jusson eszünkbe, hogy bármikor megtörténhet a csoda. Jó, ha ilyenkor keresünk magunknak olyan elfoglaltságot, amit élvezünk, hogy csökkentsük a várakozás stresszét. Szintén hasznos a kineziológiai oldás, hogy megtaláljuk ennek a stresszelő elvárásnak a mintázatát, és jobb választást hozhassunk annál, minthogy aggódunk meg sem született gyermekünk miatt.

Nem szabad figyelmen kívűl hagyni a mások által felállított elvárásokat sem. Sok esetben a családunk, gyakran a legjobb barátaink akasztanak hasba azzal a tapintatlan kérdéssel, hogy "na, mikorra tervezitek a trónörököst?" Ne hezitáljunk megmondani az illetőnek, hogy ez egy olyan téma, amiről nem szeretnénk vele beszélgetni. Ez nem udvariatlanság, hanem szintiszta önvédelem.

És végül gyakran okoz stresszt a mások felé felállított elvárásunk. Néha olyan messzire megyünk, hogy azt várjuk testvérünktől vagy barátnőnktől, hogy ne is örüljön jövendő babájának előttünk, mert nekünk nem jön össze a kicsi. Pedig a másik öröme feletti öröm nagyon erős stresszoldó hatással bír. Sőt mutathatja azt is, hogyha neki sikerült, nekem is sikerülhet. Ám ehelyett hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy "persze neki sikerült, nekem pedig sosem fog..." Ezeknek a negatív gondolati mintáknak az oldásában is sokat segíthet a kineziológia.

Mit tehetünk?


  1. Érezzük jól magunkat a jelenben, amennyire csak tudjuk. 
  2. Képzeljük el gyakran, hogy megoldódott a problémánk, anélkül, hogy a hogyanokon aggódnánk. 
  3. Végezzünk stresszoldó gyakorlatokat. Például ezeket
  4. Szedjünk virágesszenciákat a gátló érzelmek, energiablokkok oldására.
  5. Ha nem negy egyedül, kérjünk segítséget szakavatott kineziológustól.
Szakembert keresel? Tudok ajánlani két jól képzett, elkötelezett segítőt! http://www.chironstudio.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése