2015. június 24., szerda

Vajon nekem való? - A 10 leggyakoribb kifogás a kineziológiával kapcsolatosan



Magyarországon 10-ből 6 ember hallomásból már ismeri a kineziológia módszerét, és még mindig sokan vannak, akik varázslásnak, kuruzslásnak tartják ezt a méltán sikeres stresszoldó, személyiségfejlesztő eljárást. Nézzük ez alkalommal végig a leggyakoribb ellenvetéseket, és azt, hogy ezzel szemben mi a valóság.

  1. Ez nem nekem való.

    Bizony nem minden módszer való mindenkinek. A kineziológia, különösen a One Brain módszer ezen belül azoknak való, akik hajlandóak a változásaikért felelősséget vállalni, akik nem várják azt, hogy valaki megmondja nekik a "tutit", hanem tenni is akarnak, képesek az ügyeik harmonizálásáért.
  2. Nem bírom az ezoterikus maszlagot.

    A kineziológia nem ezoterikus módszer. Ugyan nem minden részletének a hátterét ismerjük ma pontosan, de egyre több élettanilag is igazolt hatásáról is beszélhetünk, illetve egyre több gyakorlati tapasztalat is mutatja a hatásosságáról.
  3. Nekem ne mondják meg mit csináljak!

    Akkor itt a helyed! Ahogy az első pontban is leírtam, ez a módszer pont azoknak való, akik szeretik önmaguk megtalálni a megoldásokat. Az oldások során soha nem adunk tanácsot.
  4. Nem vagyok hülye, nem vagyok elmebeteg!

    A kineziológia nem terápiás módszer. Mi nem diagosztizálunk és nem írunk fel vagy elő semmit. Oldjuk a stresszt, hogy kiegyensúlyozottabban, hetékonyabban, könnyedebben oldják meg a hozzánk fordulók a problémáikat.
  5. Van ismerősöm, aki kóklernél járt, pedig kineziológusnak mondta magát az illető...

    Minden szakmában vannak kóklerek, miért pont ebben ne lennének? Mielőtt elmegyünk valakihez, tájékozódjunk, kérdezzük meg, milyen kineziológiai ágakkal dolgozik, képzett segítő vagy még csak tanulja a kineziológiát? Kérjünk referenciákat, ajánlásokat ismerősöktől, internetes fórumokon.
  6. Túl drága.

    Sajnos ma Magyarországon az OEP nem támogatja az alternatív kezeléseket. Egy profi kineziológusnak pedig vannak költségei: pl. a rendelő fenntartása, a továbbképzések, a járulékok, a szabadság, a betegállomány, hogy csak néhányat említsek. Az önkéntes egészségpénztárak 25% jövedelemadó levonásával finanszírozzák a kineziológiai oldásokat, ha szerződött partnerük a kineziológus. Ja, és a gyógyszer, a stressz következményeként megromló egészség vagy kapcsolat sem "olcsó"...
  7. Mi van, ha meg tudják a "haverok"?

    Bizony az egyik legnagyobb teher néha az, hogy felvállaljuk önmagunkat a számunkra fontos emberek előtt. De a "haverok" csak akkor tudják meg, hogy hol jártál, ha elmondod nekik, hiszen a kineziológust titoktartási kötelezettség terheli.
  8. Már eleget szenvedtem, nem akarom újraélni a múltat.

    A múlt nyomasztó árnyaival senki nem találkozik szívesen. A One Brain módszer, ami a múltbeli minták hatásait vizsgálja, nagyon gyengéd módszer. Külön hangsúly fektetünk arra, hogy a múlttal való kapcsolat oldása szelíden, kiegyensúlyozottan történjen meg. Nem attól leszel jobban, hogy újra éled a régi érzéseket, hanem attól, hogy szelíden kapcsolódva hozzájuk, elengeded őket.
  9. Elmennék, de nem tudom, kiben bízzak?

    Nézz körül! Keress honlapokat, nézz fényképeket, figyeld, hogy ki az, aki "megszólít". Kérj tanácsot olyan ismerősöktől, akik már jártak kineziológusnál. Néhány link, ahol nézelődhetsz: www.3in1.uswww.kineziologusok.com, www.chironstudio.hu
    Részletesen olvashatsz a témáról itt, egy régebbi bejegyzésben.
  10. Segíthet-e a problémámon?

    Nem. A problémán neked kell segítened. A kineziológia Rajtad segít azáltal, hogy oldja a stresszt, amitől a probléma feladattá változik a számodra. És a feladat megoldható, ha hajlandó vagy tenni érte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése