2015. augusztus 12., szerda

A kineziológia ága-boga

Közös a kineziológiai ágakban,
hogy az izomtesztelést használunk,
visszacsatolásként.
Oldásaimban nagy hangsúly fektetek arra, hogy a kliensem értse, hogy mivel, hogyan dolgozunk, mert így tudatosabban vesz részt az oldásokban, és hatékonyabban működünk együtt.
Gyakran tapasztalom, hogy a hozzám fordulók fejében a kineziológia, mit egységes dolog van jelen, és nem tudják, hogy számtalan, egymástól eltérő, jól megkülönböztethető ága van.

Valamennyi kineziológiai metódus izomtesztelést használ a probléma feltárására, a megfelelő kiegyensúlyozó gyakorlat megtalálására és az egyensúly helyreállásának igazolására.

Van olyan közöttük, amelyet csak orvosok használhatnak. Ilyen az alkalmazott kineziológia, ami tudomásom szerint jelenleg Magyarországon nem tanulható. Ezen kívűl vannak az úgynevezett specializálódott kineziológiai ágak, amelyek az emberi test/elme működésének különféle aspektusaira fókuszálnak.

Én magam 3 ágát tanultam meg a kineziológiának:



  1. Touch for Health - Gyógyító érintés
    Dr. John F. Thie nevéhez fűződik a kineziológiának ez az ága, amely a kínai 5 elem rendszer felhasználálsával egyensúlyozza ki energetikai rendszerünket. A kiegyensúlyozáshoz felhasználja a meridián pontok stimulálását, a színeket, a hangokat, a szem és a fül kiegyensúlyozását és az érzelmi stressz oldását is. Csodálatos, könnyen elsajátítható rendszer, ami nagyszerű arra is, hogy úgynevezett cél-balanszot végezzünk. A célbalansz lehetővé teszi, hogy kiegyensúlyozottan és energikusan haladhassunk céljaink felé.
    A Touch for Health rendszere számos más kineziológiai szakág alapját is képezi. Én magam is ezzel kezdtem a kineziológia tanulását. Mondhatni az első szerelem.
  2. Stress Release - Stressz csökkentés
    A Touch for Health-en alapuló módszer, ami az ausztrál Wayne Topping hozott létre. Ez a módszer remek eszközöket, tippeket nyújt az életünkben felbukkanó stressz helyzetek kezeléséhez a táplálkozástól, mozgástól kezdve a halogatás leküzdéséig. Itt találkoztam először azzal az elképzeléssel, hogy bizonyos meridián pontok kopogtatással való stimulálása jelentősen csökkentheti negatív érzelmeinket, ételek, dohányzás, stb. iránti csillapíthatalan vágyunkat.
    Nagyszerű ez a módszer, amikor tele vagyunk negatív érzelmekkel, mert remekül csökkenti a negatív stresszt, és épít önmagunkról, vágyott állapotunkról pozitív képet.
  3. 3in1 Concepts, One Brain - Egységes Agy
    Aki ismer, tudja, hogy ez a módszer az én szívem csücske, ami mind szemléletében, mind eszközeiben a legközelebb áll hozzám.
    Ez a módszer az USA-ban született. 3 alkotója: Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Calloway volt. Ez a módszer a test-elme-spiritualitás egységét tűzi zászlajára, amit alapvetően az átélt negatív érzelmi stresszek bontanak meg. Ezek a negatív érzelmek átélésük óta hatással vannak ránk, a jelen konfliktusaiban korlátozzák érzékelésünket, ezáltal olyan jövőképet vetítünk ki, ami félelmetes, sőt romboló lehet önmagunk és mások számára. A múlt traumatikus mintáinak feltárásával, a megtagadott érzelmek elengedésével, énképünk átalakításával képesek lehetünk olyan választások meghozatalára, ami a mindenki számára legfőbb jót tartja szemelőtt, amindenkibe természetesen beleértve önmagunkat is.
Szeretnél többet tudni a kineziológiáról? A stresszkezelésről? A stressz okiról és következményeiről? Jó lenne egy pozitív hozzáállású közösség tagjává válni? Tarts velünk, kövesd Facebook oldalunkat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése